Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa z kiełkami fasoli mung

Opis wykonania

Cudowna zupa o azjatyckim charakterze, pikantna, pyszna, zaspokoi największy głód i zapewni niezapomniane doznania smakowe!

Cebulę i czosnek posiekać, Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w słupki, papryczkę chili umyć, wydrążyć nasionka i posiekać, imbir obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Warzywa podsmażyć na oliwie, zalać 2 litrami wody, dodać cały filet z kurczaka, listek laurowy i ziele angielskie, trawę cytrynową i pokrojony w plasterki seler. Gotować na małym ogniu 40 minut. Batata obrać, pokroić w kostkę, wraz z kiełkami dodać do zupy. Gotować jeszcze 15 minut. Doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym oraz rybnym. Podawać z ugotowanym makaronem wstążki, Można posypanć pokrojoną dymką.