Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

70 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Cudowna zupa o azjatyckim charakterze, pikantna, pyszna, zaspokoi największy głód i zapewni niezapomniane doznania smakowe!

Składniki

filet z kurczaka
batat
marchew
pietruszka
łodyga selera naciowego
cebula
ząbki czosnku
2 garść kiełki fasoli mung
papryczka chili
5 dkg imbir
ziarna ziela angielskiego
liść laurowy
2 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka sos sojowy
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
20 dkg makaron wstążki

Opis wykonania

Cebulę i czosnek posiekać, Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w słupki, papryczkę chili umyć, wydrążyć nasionka i posiekać, imbir obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Warzywa podsmażyć na oliwie, zalać 2 litrami wody, dodać cały filet z kurczaka, listek laurowy i ziele angielskie, trawę cytrynową i pokrojony w plasterki seler. Gotować na małym ogniu 40 minut. Batata obrać, pokroić w kostkę, wraz z kiełkami dodać do zupy. Gotować jeszcze 15 minut. Doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym oraz rybnym. Podawać z ugotowanym makaronem wstążki, Można posypanć pokrojoną dymką.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Bardzo pyszna zupa. Jestem fanem kuchni azjatyckiej :)
Radosław
Jako dodatek dodałem gotowane jajko z półpłynnym żółtkiem