Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

ogórki kiszone

ogórki kiszone
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Na dno bańki wkładamy koper, chrzan i czosnek, następnie do pełna nakładamy ogórków i na wierzch ponownie koper i czosnek. Na 1 litr zimnej wody jedną czubatą łyżkę soli kamiennej i zalewamy ogórki, po zapełnieniu bańki wodą zakręcamy wstawiamy np. do piwnicy. Po kilku dniach ogórki są ukiszone. Bańkę można rozciąć przełożyć do mniejszych słoików i cieszyć się smakiem.