Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Amerykańskie donuty

Opis wykonania

Kuszące wyglądem, nie odstraszające składem - amerykańskie donuty w FIT wydaniu. Bez glutenu, niskowęglowodanowe. Nie tylko na tłusty czwartek ;)

1. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C. 2. Blendujemy: puree z dyni, miód, rozpuszczone masło klarowane, 2 jajka i wanilię. 3. Do blendera dodajemy mąkę kokosową, skrobię ziemniaczaną, przyprawę do ciasta dyniowego, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Blendujemy raz jeszcze do pełnego wymieszania. 4. Jeśli masa jest bardzo gęsta - dodajemy łyżkę mleka kokosowego. Masa powinna przypominać ciasto naleśnikowe. 5. Ciasto przelewamy do foremek na donuty. 6. Pieczemy ok. 30 minut lub dłużej jeśli włożona w donuty wykałaczka wyjdzie mokra. 7. Pozostawiamy do ostygnięcia. Propozycje dekoracji: 1. Masło z nerkowców + wiórki kokosowe. 2. Polewa proteinowa (5g odżywki białkowej + odrobina wody) + surowe ziarna kakaowca. 3. Cukier puder z erytrolu/ksylitolu. 4. Ubita i dosłodzona ksylitiolem śmietanka kokosowa. 5. Rozpuszczona gorzka czekolada + wiórki kokosowe. 6. Dżem bez cukru.