Aromatyczne piersi kurczaka na parze
2 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Aromatyczne piersi kurczaka na parze
Aromatyczne piersi kurczaka na parze
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Piesi z kurczaka oczyść, przekrój na pół w połowie wysokości. Czosnek posiekaj drobno. Suszone pomidory drobno pokrój.
W misce zrób marynatę – wymieszaj: posiekane zioła, suszoną paprykę, czosnek, suszone pomidory oliwę oraz sól. Do marynaty dodaj kawałki kurczaka, całość wymieszaj odstaw na ok. 30 minut. Szparagi umyj i usuń zdrewniałe końcówki.
Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, ułóż na niej kawałki zamarynowanego kurczaka.
Piecz z użyciem programu Steam Plus, w temperaturze 120 stopni przez około 20–25 minut. Na ostatnie 12 minut pieczenia dodaj na blaszkę szparagi.
Jak przygotować dip do kurczaka na parze? Do miski przełóż jogurt grecki, dodaj pokruszoną fetę, miętę, wymieszaj do połączenia składników, dopraw solą.
Pierś z kurczaka na parze podawaj ze szparagami oraz dipem jogurtowym.
Porada
Pieczenie z dodatkiem pary to gwarancja pełni smaku! Para i ciepło mają wyjątkowy wpływ na pieczone potrawy. Wypróbuj piekarnik ParaPlus marki Bosch i poczuj różnicę!
Komentarze