Azjatyckie ratatuj
2 porcje
60 min
Średnie
1 (Ilość ocen: 1)
Pożywna kombinacja kaszy oraz warzyw w stylu azjatyckim.
Składniki
150 g kasza burgul
2 łyżka oliwa z oliwek
1/2 szt. papryka czerwona
1/2 szt. cukinia
1/2 szt. bakłażan
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
50 ml sos sojowy
1 łyżeczka pieprz czarny
1 szczypta zioła prowansalskie
1 łyżeczka imbir
100 g ser feta
1 szt. marchewka
Azjatyckie ratatuj
Azjatyckie ratatuj
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy imbir, przesmażamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchew. Gdy marchew zmięknie dodajemy resztę warzyw i chwilę smażymy. Dodajemy kaszę i delikatnie mieszamy. Dodajemy zioła, pieprz i sos sojowy. Wykładamy na talerz. Na każdą porcję kruszymy ser i dekorujemy pietruszką.
Komentarze