Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pożywna kombinacja kaszy oraz warzyw w stylu azjatyckim.

Składniki

150 g kasza burgul
2 łyżka oliwa z oliwek
1/2 szt. papryka czerwona
1/2 szt. cukinia
1/2 szt. bakłażan
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
50 ml sos sojowy
1 łyżeczka pieprz czarny
1 szczypta zioła prowansalskie
1 łyżeczka imbir
100 g ser feta
1 szt. marchewka

Opis wykonania

Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy imbir, przesmażamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchew. Gdy marchew zmięknie dodajemy resztę warzyw i chwilę smażymy. Dodajemy kaszę i delikatnie mieszamy. Dodajemy zioła, pieprz i sos sojowy. Wykładamy na talerz. Na każdą porcję kruszymy ser i dekorujemy pietruszką.
Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych