Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kto powiedział, że pizza musi być płaska? I kto powiedział, że babeczki powinny być słodkie? :)

Składniki

200 g mąka
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżeczka soda oczyszczona
0,5 szklanka olej
0,5 szklanka mleko
2 szt. jajka
150 g ser mozzarella
100 g ser żółty wędzony
70 g salami
0,25 szt. czerwona papryka
10-12 szt. pomidorki koktajlowe

Opis wykonania

Mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia i sodę mieszamy w misce. Jajka, olej i mleko mieszamy dokładnie w drugiej misce. Sery trzemy na tarce. Paprykę kroimy w kostkę, salami w paski. Pomidorki koktajlowe tniemy na ćwiartki. Płynne składniki (mleko, olej, jajko) wlewamy do mąki i mieszamy widelcem do połączenia składników. Dodajemy 2/3 sera, paprykę i wędlinę. Mieszamy i wykładamy łyżką do papilotek (lub formy na muffinki). Na każdej babeczce układamy 1-2 ćwiartki pomidorków i posypujemy odrobiną sera. Wstawiamy do piekarnika (180 stopni) na 20-25 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych