Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Bakaliowa tarta z rabarbarowym nadzieniem i fiołkami

Opis wykonania

Tarta z daktyli i suszonych moreli z wiórkami kokosowymi, sezamem i płatkami quinoa, wypełniona rabarbarową galaretką z fiołkami

Daktyle i morele miksujemy w rozdrabniaczu i mieszamy z wiórkami kokosowymi, mąką kokosową, sezamem, płatkami quinoa i cynamonem. Powstałą w ten sposób masą wypełniamy malutkie foremki do tarty. Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę, rabarbar kroimy w plasterki i razem z jabłkiem smażymy na suchej patelni, aż puszczą sok. Sok redukujemy, aż zostanie nam pulpa. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy z musem rabarbarowo-jabłkowym i wylewamy do bakaliowych tart, na wierzchu układamy fiołki i delikatnie wduszamy je w galaretkę. Odstawiamy do schłodzenia. Gdy nadzienie zgęstnieje, tarty są gotowe do podania.