Jajeczne wrapy śniadaniowe

4 porcje
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Jajeczne wrapy śniadaniowe
Jajeczne wrapy śniadaniowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajka dokładnie roztrzepujemy z wodą, przyprawami i posiekanymi ziołami. Patelnię lekko natłuszczamy. Wlewamy porcję masy jajecznej i smażymy na średnim ogniu pod przykryciem.
Gdy masa się zetnie, delikatnie obracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilkę. Odkładamy na talerz i smażymy kolejne porcje.
Z podanych składników powinny wyjść 4 wrapy. Na każdym wrapie jajecznym układamy liść sałaty, plasterek pomidora, żółtego sera, wędlinę lub pokrojonego na paski kurczaka. Delikatnie zawijamy i podajemy.
Komentarze