Jajeczne wrapy śniadaniowe
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Wbrew pozorom, wrapy są proste do przygotowania. Możecie dodać dodatki jakie lubicie.
Składniki
4 szt. jajka
4 łyżka zimna woda
1 szczypta sól i pieprz do smaku
1 łyżka posiekany szczypiorek
1 łyżka posiekany koperek
1 łyżeczka olej
10 dkg dowolne warzywa: na przykład papryka, pomidor, sałata, ogórek
10 dkg szynka, salami lub grillowany filet z kurczaka
4 szt. ser żółty w plastrach
Jajeczne wrapy śniadaniowe
Jajeczne wrapy śniadaniowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajka dokładnie roztrzepujemy z wodą, przyprawami i posiekanymi ziołami. Patelnię lekko natłuszczamy. Wlewamy porcję masy jajecznej i smażymy na średnim ogniu pod przykryciem.
Gdy masa się zetnie, delikatnie obracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilkę. Odkładamy na talerz i smażymy kolejne porcje.
Z podanych składników powinny wyjść 4 wrapy. Na każdym wrapie jajecznym układamy liść sałaty, plasterek pomidora, żółtego sera, wędlinę lub pokrojonego na paski kurczaka. Delikatnie zawijamy i podajemy.
Komentarze