Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wbrew pozorom, wrapy są proste do przygotowania. Możecie dodać dodatki jakie lubicie.

Składniki

4 szt. jajka
4 łyżka zimna woda
1 szczypta sól i pieprz do smaku
1 łyżka posiekany szczypiorek
1 łyżka posiekany koperek
1 łyżeczka olej
10 dkg dowolne warzywa: na przykład papryka, pomidor, sałata, ogórek
10 dkg szynka, salami lub grillowany filet z kurczaka
4 szt. ser żółty w plastrach

Opis wykonania

Jajka dokładnie roztrzepujemy z wodą, przyprawami i posiekanymi ziołami. Patelnię lekko natłuszczamy. Wlewamy porcję masy jajecznej i smażymy na średnim ogniu pod przykryciem.

Gdy masa się zetnie, delikatnie obracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilkę. Odkładamy na talerz i smażymy kolejne porcje.

Z podanych składników powinny wyjść 4 wrapy. Na każdym wrapie jajecznym układamy liść sałaty, plasterek pomidora, żółtego sera, wędlinę lub pokrojonego na paski kurczaka. Delikatnie zawijamy i podajemy.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych