Bananowe placuszki z kaszy jaglanej
4 porcje
30 min
Łatwe
1 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Bananowe placuszki z kaszy jaglanej
Bananowe placuszki z kaszy jaglanej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ugotowaną kaszę jaglaną wymieszaj z pozostałymi składnikami do uzyskania jednolitej konsystencji. Łyżką nakładaj na suchą (lub natłuszczoną odrobiną masła), dobrze rozgrzaną patelnię niewielkie porcje ciasta, formując placuszki.
Smaż placuszki bananowe z każdej strony około 3 minuty, aż będą ładnie zarumienione.
Szukasz wyposażenia do swojej kuchni? Zapoznaj się z propozycjami od Bosch: Blendery Bosch
Placuszki bananowe bez mleka podawaj bezpośrednio po usmażeniu z ulubionymi dodatkami. Może to być jogurt naturalny, czekolada, dżem, świeże owoce lub po prostu cukier puder. Doskonale smakują również na zimno, jako zdrowa przekąska lub pożywne drugie śniadanie.
Smacznego!
Sprawdź także inne przepisy na placki: Placuszki
Komentarze