


Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie lub zdrową przekąskę? Puszyste placuszki bananowe na bazie kaszy jaglanej sprawdzą się doskonale! Przetestuj przepis na placuszki bananowe dla dzieci i dorosłych!
Ugotowaną kaszę jaglaną wymieszaj z pozostałymi składnikami do uzyskania jednolitej konsystencji. Łyżką nakładaj na suchą (lub natłuszczoną odrobiną masła), dobrze rozgrzaną patelnię niewielkie porcje ciasta, formując placuszki.
Smaż placuszki bananowe z każdej strony około 3 minuty, aż będą ładnie zarumienione.
Szukasz wyposażenia do swojej kuchni? Zapoznaj się z propozycjami od Bosch: Blendery Bosch
Placuszki bananowe bez mleka podawaj bezpośrednio po usmażeniu z ulubionymi dodatkami. Może to być jogurt naturalny, czekolada, dżem, świeże owoce lub po prostu cukier puder. Doskonale smakują również na zimno, jako zdrowa przekąska lub pożywne drugie śniadanie.
Smacznego!
Sprawdź także inne przepisy na placki: Placuszki