Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Daktylowe batoniki z dodatkiem gorzkiej czekolady i orzechów solonych- zdrowa słodycz!

Składniki

300 g daktyle
100 g gorzka czekolada
30 g płatki chilli
50 g migdały
100 g banan
50 g orzechy

Opis wykonania

1. Daktyle przełożyć do rondelka, zalać wrzątkiem i odstawić do namoknięcia na 10 minut. 2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 3. Orzechy i migdały rozgnieść- kilka orzechów można zostawić do dekoracji. 4. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. 5. Podłużną formę do pieczenia("keksówkę") wyłożyć papierem. 6. Przelać czekoladowo-daktylową masę do przygotowanej formy. 7. Wstawić na 15 minut do zamrażalnika. 8. Po wyciągnięciu wykroić batony i udekorować.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych