Batoniki z czekoladą i orzechami
8 porcje
30 min
Łatwe
Daktylowe batoniki z dodatkiem gorzkiej czekolady i orzechów solonych- zdrowa słodycz!
Składniki
300 g daktyle
100 g gorzka czekolada
30 g płatki chilli
50 g migdały
100 g banan
50 g orzechy
BATON MOCY
BATON MOCY
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Daktyle przełożyć do rondelka, zalać wrzątkiem i odstawić do namoknięcia na 10 minut. 2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 3. Orzechy i migdały rozgnieść- kilka orzechów można zostawić do dekoracji. 4. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. 5. Podłużną formę do pieczenia("keksówkę") wyłożyć papierem. 6. Przelać czekoladowo-daktylową masę do przygotowanej formy. 7. Wstawić na 15 minut do zamrażalnika. 8. Po wyciągnięciu wykroić batony i udekorować.
Komentarze