Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Batoniki kokosowo-pistacjowe

Opis wykonania

Fantastyczny deser bez pieczenia pełne samych zdrowych tłuszczy! Fani kokosu będą wniebowzięci :)

Dolna warstwa - Pistacje obrać i pokroić na drobno, zagnieść wraz z jedną szklanką wiórków kokosowych i śmietanką. Wyłożyć na dno formy i ugnieść. Następnie do zamrażarki. Górna warstwa - Obrać awokado i zblendować z jedną łyżką oleju w temp. pokojowej, sokiem z limonki i ksylitolem na gładką masę. Dodać resztę wiórków i wymieszać. Masę wyłożyć na warstwę kokosową wyjętą z zamrażarki. Całość znów wstawić na dwie godziny do zamrażarki. Polewa - Rozpuścić resztę oleju w kąpieli wodnej, dosypać kakao i syrop. Wymieszać aby nie było grudek. Odstawić do przestygnięcia. W tym czasie wyjąć z zamrażarki masę i pociąć na batony (najlepiej nóż przed krojeniem moczyć w gorącej wodzie). Batony oblać polewą i posypać pistacjami.