Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Bezglutenowe ciasto kokosowo-daktylowe

Bezglutenowe ciasto kokosowo-daktylowe
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciasto kokosowo-daktylowe bez glutenu i cukru

Składniki

100 g daktyli, 6 łyżek wiórków kokosowych, 40 g orzechów nerkowca, łyżka syropu, łyżeczka kakao, garść jagód, 40 g mąki migdalowej, 35 g mąki kokosowej, 40 ml mleka kokosowego, 6 kostek gorzkiej czekolady szt. Daktyle, wiórki kokosowe, orzechy nerkowca, syrop klonowy, kakao, jagody, mąka migdałowa, mąka kokosowa, mleko kokosowe, gorzka czekolada

Opis wykonania

Spód: 100 g daktyli suszonych -wiórki kokosowe- około 6 płaskich łyżek -40 g orzechów nerkowca -łyżka syropu klonowego/daktylowego/miodu -łyżeczka prawdziwego kakao -garść jagód ✔daktyle i nerkowce zalewamy wrzątkiem, czekamy aż trochę zmiękną, odcedzamy ✔do miski wkładamy daktyle, nerkowce, wiórki i kakao-blendujemy na gładką masę ✔dodajemy syrop, dokladnie odciśnięte z soku jagody, zagniatamy ✔wstawiamy do lodówki Góra: -40 g mąki migdalowej -35 g mąki kokosowej -40 ml mleka kokosowego -łyżka wiórków kokosowych -1,5 lyzki syropu klonowego/daktylowego/miodu ✔wszystkie składniki przekładamy do miski, porządnie mieszamy, zagniatamy, wstawiamy do lodówki na 15 min ✔wyjmujemy obie masy z lodówki, wykladamy formę papierem do pieczenia, przekładamy pierwszą warstwę-ugniatamy równo palcami, z drugą robimy to samo ✔na wolnym ogniu rozpuszczamy 1,5 łyżki oleju kokosowego, dodajemy kilka kostek gorzkiej czekolady, cały czas mieszamy ✔polewamy czekoladą ciasto, dekorujemy owocami, wstawiamy do lodówki na kilka minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych