Brokuł z ciastem naleśnikowym do obiadu
Opis wykonania
Ciekawy sposób na podanie brokuła jako dodatku do obiadu.
Znudziły Ci się gotowane brokuły w daniach obiadowych? Smażone w cieście naleśnikowym z pewnością będą intrygującą odmianą.
Opis przygotowania:
- Brokuła umyj i podziel na różyczki. Gotuj w osolonej wodzie przez około 5 minut. Odsącz i odstaw do ostudzenia.
- Z mąki, mleka i jajka przygotuj ciasto naleśnikowe. Gdy będzie gładkie dodaj przyprawy.
- Brokuły obtocz w cieście i od razu smaż na rozgrzanym oleju aż będą złociste z obu stron.
TIP
- Długość gotowania i smażenia zależy od wielkości różyczek.
- Do ciasta możesz dodać również płatki chilli lub nasiona sezamu.
- Brokuły w cieście mogą być również przekąską na spotkaniu ze znajomymi.