Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Brokuł z ciastem naleśnikowym do obiadu

Opis wykonania

Ciekawy sposób na podanie brokuła jako dodatku do obiadu.

Znudziły Ci się gotowane brokuły w daniach obiadowych? Smażone w cieście naleśnikowym z pewnością będą intrygującą odmianą.

Opis przygotowania:

  1. Brokuła umyj i podziel na różyczki. Gotuj w osolonej wodzie przez około 5 minut. Odsącz i odstaw do ostudzenia.
  2. Z mąki, mleka i jajka przygotuj ciasto naleśnikowe. Gdy będzie gładkie dodaj przyprawy.
  3. Brokuły obtocz w cieście i od razu smaż na rozgrzanym oleju aż będą złociste z obu stron.

TIP

  • Długość gotowania i smażenia zależy od wielkości różyczek.
  • Do ciasta możesz dodać również płatki chilli lub nasiona sezamu.
  • Brokuły w cieście mogą być również przekąską na spotkaniu ze znajomymi.