Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bruschetta z rukolą

Składniki

0,5 kg Pomidor cherry
0,2 kg Czerwona cebula
0,15 kg Oliwki czarne
5 łyżka Oliwa z oliwek
0,125 kg Rukola
1 szt. Bagietka korzenna
4 łyżka Krem balsamiczny malinowy
1 szt. Papryczka chilli
0,05 kg Parmezan starty
2 szt. Czosnek ząbki
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz

Opis wykonania

Pomidorki cherry opłukać i pokroić na pół. Cebulę pokroić w drobną kostkę i posiekać czosnek. Posiekać garść rukoli. Nagrzać 2 łyżki oliwy na patelni i wrzucić cebulę, po chwili wrzucić pomidory, oliwki i czosnek. Smażyć 2 minuty i wrzucić posiekaną rukole. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić. Pokroić bagietkę i położyć przygotowany farsz. Posypać parmezanem i piec 5 min w temp. 180 stopni. Wyłożyć na talerz po garści rukoli, na to pokrojoną papryczkę chilli i skropić oliwą. Zrobić na talerzu paski z kremu balsamicznego i wyłożyć upieczoną bruschette.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych