Bruschetta z rukolą
4 porcje
20 min
Łatwe
Bruschetta z rukolą
Składniki
0,5 kg Pomidor cherry
0,2 kg Czerwona cebula
0,15 kg Oliwki czarne
5 łyżka Oliwa z oliwek
0,125 kg Rukola
1 szt. Bagietka korzenna
4 łyżka Krem balsamiczny malinowy
1 szt. Papryczka chilli
0,05 kg Parmezan starty
2 szt. Czosnek ząbki
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
Bruschetta z rukolą
Bruschetta z rukolą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pomidorki cherry opłukać i pokroić na pół. Cebulę pokroić w drobną kostkę i posiekać czosnek. Posiekać garść rukoli. Nagrzać 2 łyżki oliwy na patelni i wrzucić cebulę, po chwili wrzucić pomidory, oliwki i czosnek. Smażyć 2 minuty i wrzucić posiekaną rukole. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić. Pokroić bagietkę i położyć przygotowany farsz. Posypać parmezanem i piec 5 min w temp. 180 stopni. Wyłożyć na talerz po garści rukoli, na to pokrojoną papryczkę chilli i skropić oliwą. Zrobić na talerzu paski z kremu balsamicznego i wyłożyć upieczoną bruschette.
Komentarze