Bugattini z pesto z rukoli
5 porcje
25 min
Łatwe
1 (Ilość ocen: 1)
Wyjątkowo smaczny,delikatny,bardo łatwy.
!!!TORPEDA!!!
Składniki
400g. makaronu bugattini
100g. rukoli
2 łyżki posikanej świeżej bazylii
1oog. łuskanego słonecznika
60g. potartego parmezanu
2 ząbki czosnku
1/2 oliwy
sól morska,pieprz do smaku
Bugattini z pesto z rukoli
Bugattini z pesto z rukoli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rukole,bazylie,czosnek,słonecznik wrzucamy do wysokiego naczynia ,zalewamy oliwą,dodajemy parmezan.Wszystko razem miksujemy blenderem,doprawiamy do smaku.Pomidorki płuczemy,osuszamy kroimy na pól.Makaron ugotujemy al dente w osolonym wrzątku.Odcedzamy przez sito mieszamy gorący z rukolowym pesto.Porcjujemy na talerze,dekorujemy pomidorkami i płatkami parmezanu.SMACZNEGO.
Komentarze