Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wyjątkowo smaczny,delikatny,bardo łatwy. !!!TORPEDA!!!

Składniki

400g. makaronu bugattini
100g. rukoli
2 łyżki posikanej świeżej bazylii
1oog. łuskanego słonecznika
60g. potartego parmezanu
2 ząbki czosnku
1/2 oliwy
sól morska,pieprz do smaku

Opis wykonania

Rukole,bazylie,czosnek,słonecznik wrzucamy do wysokiego naczynia ,zalewamy oliwą,dodajemy parmezan.Wszystko razem miksujemy blenderem,doprawiamy do smaku.Pomidorki płuczemy,osuszamy kroimy na pól.Makaron ugotujemy al dente w osolonym wrzątku.Odcedzamy przez sito mieszamy gorący z rukolowym pesto.Porcjujemy na talerze,dekorujemy pomidorkami i płatkami parmezanu.SMACZNEGO.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych