Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wysoko proteinowe bułeczki, które przypadną każdemu do serca. Doskonale sprawdzą się jako szybki i prosty deser.

Składniki

250 g twaróg chudy
250 g mąka żytnia
1 szt. jajko
2 łyżeczka proszek do pieczenia
1/2 łyżeczka sól
20 g ksylitol
10 g margaryna

Opis wykonania

Twaróg (220g) ucieramy z jajkiem i solą. Mąkę przesiewamy i dodajemy proszku do pieczenia i utartą masę twarogową. Zagniatamy ciasto. Formujemy okrągłe bułeczki (wychodzi ok 8 małych) , a w ich środek wkładamy pozostałą masę sernikową. Układamy je na natłuszczonej blaszce i wkładamy do pieca nagrzanego na 200 stopni na ok 20 minut. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Lalaxo
Ciasto podzielone. Teraz uformować i do piecyka