Bułeczki z twarogiem
4 porcje
30 min
Średnie
Wysoko proteinowe bułeczki, które przypadną każdemu do serca. Doskonale sprawdzą się jako szybki i prosty deser.
Składniki
250 g twaróg chudy
250 g mąka żytnia
1 szt. jajko
2 łyżeczka proszek do pieczenia
1/2 łyżeczka sól
20 g ksylitol
10 g margaryna
Bułeczki z twarogiem
Bułeczki z twarogiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Twaróg (220g) ucieramy z jajkiem i solą. Mąkę przesiewamy i dodajemy proszku do pieczenia i utartą masę twarogową. Zagniatamy ciasto. Formujemy okrągłe bułeczki (wychodzi ok 8 małych) , a w ich środek wkładamy pozostałą masę sernikową. Układamy je na natłuszczonej blaszce i wkładamy do pieca nagrzanego na 200 stopni na ok 20 minut. Smacznego!
Komentarze