Buraczkowe naleśniki ze szpinakowym nadzieniem wg Julii Cymbaluk
4 porcje
35 min
Łatwe
Dobrze wszystkim znane naleśniki w kolorowej odsłonie przygotowane przez Julkę!
Posmakują wszystkim niejadkom :)
Składniki
1 szklanka Mleko
2 szt. Jajko
4 łyżka Mąka pszenna
1 szt. Burak
500 g Szpinak w liściach
1 szt. Czosnek
100 g Masło
200 g Ser feta
100 g Słonecznik łuskany, prażony
Buraczkowe naleśniki ze szpinakowym nadzieniem wg Julii Cymbaluk
Buraczkowe naleśniki ze szpinakowym nadzieniem wg Julii Cymbaluk
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- W sokowirówce wyciśnij sok z buraków.
- Do miski dodaj mąkę, mleko oraz jajka.
- Całosć zmiksuj, następnie dolej wyciśnięty wcześniej sok z buraków.
- Na patelni rozgrzej łyżkę masła.
- Ostrożnie wylewaj po łyżce masy naleśnikowej.
- Smaż do momentu, aż nalesniki będą przyrumienione z obu stron.
- Posiekaj czosnek, umyj szpinak.
- Na patelni rozgrzej masło, dodaj szpinak i czosnek.
- Gdy liście szpianku zmniejszą już swoją objętość do masy szpinakowej dodaj ser feta oraz ziarna słonecznika.
- Przygotowaną masą szpinakowo- serową smaruj ostudzone naleśniki.
Smacznego!
Komentarze