Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Buraczkowe naleśniki ze szpinakowym nadzieniem wg Julii Cymbaluk

Opis wykonania

Dobrze wszystkim znane naleśniki w kolorowej odsłonie przygotowane przez Julkę! Posmakują wszystkim niejadkom :)

  1. W sokowirówce wyciśnij sok z buraków.
  2. Do miski dodaj mąkę, mleko oraz jajka.
  3. Całosć zmiksuj, następnie dolej wyciśnięty wcześniej sok z buraków.
  4. Na patelni rozgrzej łyżkę masła.
  5. Ostrożnie wylewaj po łyżce masy naleśnikowej.
  6. Smaż do momentu, aż nalesniki będą przyrumienione z obu stron.
  7. Posiekaj czosnek, umyj szpinak.
  8. Na patelni rozgrzej masło, dodaj szpinak i czosnek.
  9. Gdy liście szpianku zmniejszą już swoją objętość do masy szpinakowej dodaj ser feta oraz ziarna słonecznika.
  10. Przygotowaną masą szpinakowo- serową smaruj ostudzone naleśniki.

Smacznego!