35 min P0DT0H35M0S P0DT0H35M0S Łatwe dla 4 osób Akademia Smaku Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Dobrze wszystkim znane naleśniki w kolorowej odsłonie przygotowane przez Julkę! Posmakują wszystkim niejadkom :) W sokowirówce wyciśnij sok z buraków. Do miski dodaj mąkę, mleko oraz jajka. Całosć zmiksuj, następnie dolej wyciśnięty wcześniej sok z buraków. Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Ostrożnie wylewaj po łyżce masy naleśnikowej. Smaż do momentu, aż nalesniki będą przyrumienione z obu stron. Posiekaj czosnek, umyj szpinak. Na patelni rozgrzej masło, dodaj szpinak i czosnek. Gdy liście szpianku zmniejszą już swoją objętość do masy szpinakowej dodaj ser feta oraz ziarna słonecznika. Przygotowaną masą szpinakowo- serową smaruj ostudzone naleśniki. Smacznego!