Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Buraczkowe naleśniki ze szpinakowym nadzieniem wg Julii Cymbaluk

Buraczkowe naleśniki ze szpinakowym nadzieniem wg Julii Cymbaluk
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dobrze wszystkim znane naleśniki w kolorowej odsłonie przygotowane przez Julkę! Posmakują wszystkim niejadkom :)

Składniki

1 szklanka Mleko
2 szt. Jajko
4 łyżka Mąka pszenna
1 szt. Burak
500 g Szpinak w liściach
1 szt. Czosnek
100 g Masło
200 g Ser feta
100 g Słonecznik łuskany, prażony

Opis wykonania

  1. W sokowirówce wyciśnij sok z buraków.
  2. Do miski dodaj mąkę, mleko oraz jajka.
  3. Całosć zmiksuj, następnie dolej wyciśnięty wcześniej sok z buraków.
  4. Na patelni rozgrzej łyżkę masła.
  5. Ostrożnie wylewaj po łyżce masy naleśnikowej.
  6. Smaż do momentu, aż nalesniki będą przyrumienione z obu stron.
  7. Posiekaj czosnek, umyj szpinak.
  8. Na patelni rozgrzej masło, dodaj szpinak i czosnek.
  9. Gdy liście szpianku zmniejszą już swoją objętość do masy szpinakowej dodaj ser feta oraz ziarna słonecznika.
  10. Przygotowaną masą szpinakowo- serową smaruj ostudzone naleśniki.

Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych