Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Burgery buraczane z kozim serem Miłosza Zaremby

Burgery buraczane z kozim serem Miłosza Zaremby
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Nowoczesne, street foodowe danie w wersji wegetariańskiej.

Składniki

4 szt. Bułka owsiana
4 szt. Burak gotowany
3 szt. Ziemniaki
50 ml Olej kokosowy
1 garść Świeża pietruszka
125 g Jogurt kozi
1 garść Pestki dyni
1 szt. Czerwona cebula
2 szt. Pomidor
1 szt. Sałata lodowa
1 szt. Rukola
100 g Ser kozi
6 szt. Pieprz kolorowy
1 szczypta Sól himalajska
250 g Płatki owsiane

Opis wykonania

  1. Buraki umyj, nie obieraj, zalej wodą, gotuj od 30 do 60 min zależnie od wielkości, bez żadnych przypraw. To samo zrób z ziemniakami.
  2. Kiedy już się ugotują, wystygną, obierz je ze skórki i przepuść przez maszynę bądź zetrzyj na tarce z niewielkimi otworami.
  3. Odsącz soki, które warzywa puszczą.
  4. Pestki dyni, słonecznika i sezamu oraz płatki owsiane zblenduj.
  5. Wymieszaj zblendowane składniki z burakami i ziemniakami,  dodaj przyprawy i uformuj kotleciki. Usmaż na oleju kokosowym.
  6. Bułki owsiane przekrój na pół, pomiędzy połówki włóż kotleciki buraczane.
  7. Pokrój pomidory i cebulę, warzywa ułóż na kotlecie, posmaruj ekologicznym chrzanem, udekoruj zieleniną.

Gotowe!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych