Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Burgery buraczane z kozim serem Miłosza Zaremby

Opis wykonania

Nowoczesne, street foodowe danie w wersji wegetariańskiej.

  1. Buraki umyj, nie obieraj, zalej wodą, gotuj od 30 do 60 min zależnie od wielkości, bez żadnych przypraw. To samo zrób z ziemniakami.
  2. Kiedy już się ugotują, wystygną, obierz je ze skórki i przepuść przez maszynę bądź zetrzyj na tarce z niewielkimi otworami.
  3. Odsącz soki, które warzywa puszczą.
  4. Pestki dyni, słonecznika i sezamu oraz płatki owsiane zblenduj.
  5. Wymieszaj zblendowane składniki z burakami i ziemniakami,  dodaj przyprawy i uformuj kotleciki. Usmaż na oleju kokosowym.
  6. Bułki owsiane przekrój na pół, pomiędzy połówki włóż kotleciki buraczane.
  7. Pokrój pomidory i cebulę, warzywa ułóż na kotlecie, posmaruj ekologicznym chrzanem, udekoruj zieleniną.

Gotowe!