Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Carpaccio wołowe

Opis wykonania

Surowa wołowina, jako prawdziwy przysmak, spotykana jest pod różnymi postaciami w kuchniach całego świata. Jedną z bardziej wykwintnych form jej podania jest delikatne carpaccio, przygotowywane z doskonałej polędwicy wołowej. Zobacz, jak je przyrządzić by zachwycało smakiem!

Carpaccio wołowe - krok 1

Przygotowanie:

Przed krojeniem włóż polędwicę na 20–30 minut do zamrażarki, będzie to pomocne w pokrojeniu mięsa. Obieraczką do warzyw zetnij plastry parmezanu.

Carpaccio wołowe - krok 2

Polędwicę wyjętą z zamrażarki pokrój w cienkie plastry, ułóż na talerzu. Na środku mięsa ułóż garść rukoli, całość skrop oliwą, sokiem z cytryny, posyp płatkami soli i świeżym pieprzem. Górę rukoli udekoruj płatkami parmezanu.

Carpaccio wołowe - krok 3

Podanie:

Carpaccio najlepiej smakuje schłodzone, dlatego podawaj je od razu. W wersji wegetariańskiej możesz je przygotować np. z buraków.

Bosch do kuchni