Carpaccio wołowe
![Carpaccio wołowe](https://akademiasmaku.pl/storage/8006/conversions/carpaccio-wolowe-5198-single.webp)
2 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Carpaccio wołowe
Carpaccio wołowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10537/conversions/yMETsZJimmwkwE-thumb.webp)
Przygotowanie:
Przed krojeniem włóż polędwicę na 20–30 minut do zamrażarki, będzie to pomocne w pokrojeniu mięsa. Obieraczką do warzyw zetnij plastry parmezanu.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10538/conversions/S6GKDvgQoWLfl4-thumb.webp)
Polędwicę wyjętą z zamrażarki pokrój w cienkie plastry, ułóż na talerzu. Na środku mięsa ułóż garść rukoli, całość skrop oliwą, sokiem z cytryny, posyp płatkami soli i świeżym pieprzem. Górę rukoli udekoruj płatkami parmezanu.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10539/conversions/zA7vOmItcQgmcg-thumb.webp)
Podanie:
Carpaccio najlepiej smakuje schłodzone, dlatego podawaj je od razu. W wersji wegetariańskiej możesz je przygotować np. z buraków.
Komentarze