Carpaccio z jabłek
1 porcje
10 min
Łatwe
Carpaccio z jabłek
Składniki
100 g jabłko
20 g maliny
2 łyżka woda
15 g mleko kokosowe
20 g masło orzechowe
20 g odżywka białkowa
15 g orzechy włoskie
Carpaccio z jabłek
Carpaccio z jabłek
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rondelek postawić na małym ogniu i wlać do niego wodę, mleko kokosowe i masło orzechowe. Podgrzewać, cały czas mieszając do momentu połączenia składników. Zdjąć z ognia i dodać odżywkę białkową.
Wymieszać tak aby powstała jednolita masa. Jabłko pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić do talerza.
Dodać maliny, a potem wszystko polać wcześniej przygotowanym sosem. Na koniec posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
Komentarze