Chirashi zushi - sushi bez zawijania

2 porcje
30 min
Łatwe
To najszybsze sushi do zrobienia w domu. Wystarczy kilka składników, ryż do sushi i naprawdę podstawowe umiejętności.
Składniki
200 g łososia
100 g edamame
1 marchewka
6 pasków tykwy
1 ogórek
1 łyżka sezamu prażonego
ryż do sushi jedna porcja
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
596 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
69.2 g
Błonnik
35 g
Białko
6.7 g
Sól
1.2 g
Chirashi zushi – sushi bez zawijania
Chirashi zushi – sushi bez zawijania
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Marchew i ogórka pokrój w długie cienkie plastry.
Umytego i osuszonego łososia pokrój na cienkie plastry.

W głębszej misce ułóż porcję ryżu, na nim kawałki łososia, edamame, marchew, ogórek oraz paski tykwy.
Całość posyp prażonym sezamem.
Komentarze