Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


To najszybsze sushi do zrobienia w domu. Wystarczy kilka składników, ryż do sushi i naprawdę podstawowe umiejętności.

Składniki

200 g łososia
100 g edamame
1 marchewka
6 pasków tykwy
1 ogórek
1 łyżka sezamu prażonego
ryż do sushi jedna porcja

Opis wykonania

1

Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Marchew i ogórka pokrój w długie cienkie plastry. 

Umytego i osuszonego łososia pokrój na cienkie plastry.

2

W głębszej misce ułóż porcję ryżu, na nim kawałki łososia, edamame, marchew, ogórek oraz paski tykwy.

Całość posyp prażonym sezamem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych