Chirashi zushi - sushi bez zawijania

2 porcje
30 min
Łatwe
To najszybsze sushi do zrobienia w domu. Wystarczy kilka składników, ryż do sushi i naprawdę podstawowe umiejętności.
Składniki
200 g - łososia
100 g - edamame
1 szt. - marchewki
6 pasków - tykwy
1 szt. - ogórka
1 łyżka - sezamu prażonego
- ryż do sushi (jedna porcja)
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
596 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
69.2 g
Błonnik
35 g
Białko
6.7 g
Sól
1.2 g
Chirashi zushi – sushi bez zawijania
Chirashi zushi – sushi bez zawijania
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Marchew i ogórka pokrój w długie cienkie plastry.
Umytego i osuszonego łososia pokrój na cienkie plastry.

W głębszej misce ułóż porcję ryżu, na nim kawałki łososia, edamame, marchew, ogórek oraz paski tykwy.
Całość posyp prażonym sezamem.
Komentarze