Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Chleb nadziany bakłażanem

Opis wykonania

Chleb z bakłażanem, cukinią, papryką i mozzarellą.

baner reklamowy maszynki do mielenia Wykroić wieko w chlebie. Najlepiej dużym kwadratowym. Wydłubać wnętrze chleba (można to później użyć do zagęszczenia sosu). Paprykę sĺodką kolorową upiec, a następnie zawinąć w worku i zostawić do ostygnięcia. Później pokroić i zdjąć skórkę. Bakłażana pokroić. Posolić solą i poczekać, aż pojawia się na nim kropelki. Skropić oliwą i upiec w piecu lub na suchej patelni. Tak samo podpiec cukinię. Doprawić wszystko solą. I układać we wnętrzu chleba warstwami. Kropla oliwy, bakłażan, plastry mozzarelli, cukinia, plastry mozzarelli, listki bazylii, papryka, mozarella, kropla oliwy. Dobrze, gdy warzywa są gorące, bo wtedy mozzarellą się trochę roztopi. Następnie zamknąć chleb wcześniej wyciętym wieczkiem. Zawinąć mocno folią spozywczą i zostawić na noc. Nastepnego dnia pokroić i zjeść. Wygląda i smakuje bosko.