Chlebek bananowy z jagodami goji
4 porcje
60 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Wyjątkowy chlebek bananowy z jagodami goji to sposób na szybkie danie, które można zjeść zarówno na śniadanie jak i przekąskę w ciągu dnia.
Składniki
1,5 szklanka mąka
250 g masło
115 g cukier brązowy
3 szt. jajka
3/4 łyżeczka sól
1,5 łyżeczka soda
1,5 łyżeczka cynamon
5 szt. banan
80 g wybane bakalie, owoce (w moim przypadku jagody goi)
1 duża łyżka opcjonalnie masło orzechowe
Chlebek bananowy z jagodami goji
Chlebek bananowy z jagodami goji
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Banany rozgniatamy widelcem, piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Masło ucieramy mikserem razem z cukrem na gładką masę. Pojedyńczo dodajemy do niej jajka. Następnie wsypujemy wymieszane składniki sypkie, oraz banany. Na końcu dodajemy ulubione dodatki, w moim przypadku były to jagody goi. Masę przekładamy do keksówki uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Czas pieczenia 55-60 minut.
Komentarze