Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wyjątkowy chlebek bananowy z jagodami goji to sposób na szybkie danie, które można zjeść zarówno na śniadanie jak i przekąskę w ciągu dnia.

Składniki

1,5 szklanka mąka
250 g masło
115 g cukier brązowy
3 szt. jajka
3/4 łyżeczka sól
1,5 łyżeczka soda
1,5 łyżeczka cynamon
5 szt. banan
80 g wybane bakalie, owoce (w moim przypadku jagody goi)
1 duża łyżka opcjonalnie masło orzechowe

Opis wykonania

Banany rozgniatamy widelcem, piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Masło ucieramy mikserem razem z cukrem na gładką masę. Pojedyńczo dodajemy do niej jajka. Następnie wsypujemy wymieszane składniki sypkie, oraz banany. Na końcu dodajemy ulubione dodatki, w moim przypadku były to jagody goi. Masę przekładamy do keksówki uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Czas pieczenia 55-60 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Chlebek wychodzi cudowny, też lubię eksperymentować z dodatkami, polecam również spróbować z żurawiną!
lukas.kar
Uwielbiam ten chlebek bananowy, zawsze wychodzi bezbłędnie pyszny. Super przekąska do kawy.