CHŁODNIK IMBIROWO-POMARAŃCZOWY Z KOZIM SEREM, ŁOSOSIEM I NASIONAMI CHIA
6 porcje
20 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Jest szybki, prosty, pyszny w smak i odważny.
Chłodzić i rozgrzewać jednocześnie? To możliwe!
Wymyślony nocą, przed rodzinną imprezą.
Składniki
1200 ml Jogurt
200 ml Sok pomarańczowy (najlepiej świeżo wyciskany)
5-10 dkg Imbir
15 dkg Łosoś wędzony (najlepiej dziki)
15 dkg Rolada kozia, dojrzewająca
5-7 dkg Nasiona CHIA
1 szczypta Sól
2 szczypta Pieprz świeżo mielony
CHŁODNIK IMBIROWO-POMARAŃCZOWY Z KOZIM SEREM, ŁOSOSIEM I NASIONAMI CHIA
CHŁODNIK IMBIROWO-POMARAŃCZOWY Z KOZIM SEREM, ŁOSOSIEM I NASIONAMI CHIA
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do naczynia wlewamy jogurt (dobrze wstrząśnięty, rozmieszany)
Dodajemy sok z pomarańczy i starty na drobnych oczkach na tarce imbir (wraz z sokiem jaki się wydzielił).
Mieszamy i dodajemy sól i pieprz do smaku.
Idealnie będzie jeśli chłodnik przegryzie się w lodówce ok 1 godzinę, jeśli nie macie czasu nic jednak nie szkodzi.
Chłodnik wlewamy na talerz, dodajemy na wierzch kawałki wędzonego łososia, pokrojony w kostkę kozi ser i posypujemy nasionami chia.
Z przyjemnością zgłaszam chłodnik z mojego bloga, dzięki temu konkursowi znów o nim sobie przypomniałam.
SMACZNEGO! :)
Komentarze