Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Gołąbki z kaszy gryczanej i bryndzy

Gołąbki z kaszy gryczanej i bryndzy
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Stanowią doskonałe danie główne z góralską nutą hej !

Składniki

1 szt. Kapusta
4 szklanka Kasza gryczana ugotowana
2 szt. Cebula
2 szt. Jajko
20 dkg Bryndza
1 szczypta Natka pietruszki
2 łyżka Olej
1 szczypta Pieprz
1 szczypta Sól

Opis wykonania

1. Ugotować kapustę w wielkim garze, w wodzie z solą.(Główka kapusty ma być zanurzona całkowicie); 2.W tracie gotowania oddzielić wierzchnie liście kapusty i gotować przez 2-3 min.; 3.Kiedy już wszystkie liście będą oddzielone przygotować farsz, pokroić cebulę, zeszklić i dodać kaszę gryczaną wraz z jajkami, pokruszoną bryndzą, natką pietruszki i przyprawami; 4.Wymieszać wszystko aby uzyskać jednolitą masę. 5.Na każdego liścia kłaść nadzienie i formować gołąbki; 6.Ułożyć gołąbki w rondlu lub garnku; 7.Podlać szklanką bulionu i dusić pod przykryciem ok. 45 minut. 8.Uduszone gołąbki włożyć do piekarnika lub podsmażyć na patelni na brązowy kolor. Podać z sosem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych