Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
szybki chłodnik z jajkami przepiórczymi

Składniki

2 szt. pęczki botwinki
6 szt. jajka przepiórcze
1 szt. peczek koperku
1 szt. pęczek rzodkiewki
2 szczypta sól, pieprz

Opis wykonania

1. Buraki obieram i kroje w kostkę, łodygi z listkami siekam drobno. 2. Całość zalewam ok. 1 litrem wody, i gotuje do miękkości z solą i pieprzem. 4. Po ostudzeniu wywaru dodaje jogurt, przyprawy i ucieram blenderem. 5. Podaje z posiekanym koperkiem, plasterkami rzodkiewki oraz ugotowanymi jajkami przepiórczymi.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych