Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
szybki chłodnik z jajkami przepiórczymi

Składniki

2 szt. pęczki botwinki
6 szt. jajka przepiórcze
1 szt. peczek koperku
1 szt. pęczek rzodkiewki
2 szczypta sól, pieprz

Opis wykonania

1. Buraki obieram i kroje w kostkę, łodygi z listkami siekam drobno. 2. Całość zalewam ok. 1 litrem wody, i gotuje do miękkości z solą i pieprzem. 4. Po ostudzeniu wywaru dodaje jogurt, przyprawy i ucieram blenderem. 5. Podaje z posiekanym koperkiem, plasterkami rzodkiewki oraz ugotowanymi jajkami przepiórczymi.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
DS
Idealna wiosenna zupa
Radosław
Wygląda super, ciekawe jak smakuje
Maria Izabela
Super zupka
ineczka
Uwielbiam i to jest zupa, która obwieszcza, że wiosna już przejęła i w kuchni panowanie.
olesia
W upalny dzień doskonały.