Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Chrupiąca pizza z jajkiem, pomidorami, szpinakiem i wędzonym łososiem

Chrupiąca pizza z jajkiem, pomidorami, szpinakiem i wędzonym łososiem

Opis wykonania

Średnie
dla 4 osób

Dzień Dobry Bardzo! dziś mam przyjemność zaprezentować Wam jajko w nowej odsłonie- bo serwowane na aromatycznej pizzy. Oto kompromis zdrowia i smaku!

Przygotowujemy ciasto do pizzy wg standardowej receptury. Na blaszce wykładamy wyrośnięte ciast, smarujemy śmietaną z czosnkiem, układamy ser, szpinak, pomidory pokrojone w plastry. Pieczemy. 5 minut przed końcem pieczenia na środek wbijamy 1 jajko. Czekamy aż się zetnie białko. I.... gotowe! Smacznego!
Paulina Gałczyńska
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz - regionalne smaki

Małe ziemniaczane kluseczki, opiekane na złoto, ze śmietaną, podawane na kresach wschodnich to?