Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Chrupiąca pizza z jajkiem, pomidorami, szpinakiem i wędzonym łososiem

Chrupiąca pizza z jajkiem, pomidorami, szpinakiem i wędzonym łososiem
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dzień Dobry Bardzo! dziś mam przyjemność zaprezentować Wam jajko w nowej odsłonie- bo serwowane na aromatycznej pizzy. Oto kompromis zdrowia i smaku!

Składniki

1,5 szklanka mąka do pizzy
1 szklanka ciepła woda
10 g drożdże
1 szczypta sól
4 łyżka śmietana
100 g łosoś wędzony
1 szt. pomidor
1 szklanka szpinak
1 szt. jajko
20 dkg ser gouda

Opis wykonania

Przygotowujemy ciasto do pizzy wg standardowej receptury. Na blaszce wykładamy wyrośnięte ciast, smarujemy śmietaną z czosnkiem, układamy ser, szpinak, pomidory pokrojone w plastry. Pieczemy. 5 minut przed końcem pieczenia na środek wbijamy 1 jajko. Czekamy aż się zetnie białko. I.... gotowe! Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Szybko, prosto i na temat! świetny przepis, w sam raz na śniadanie lub kolacje :)
Radosław
Nieco zmodyfikowałem dodatki wrzucając zawartość lodówki, ale ciasto rewelacja.
zielone_obloczki
Polecam przepis.