Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Chrupiące kotlety z tuńczyka i sera z guacamole

Opis wykonania

Kotleciki z tuńczyka to smaczne i sycące danie, które można podać na lunch, kolację lub na przyjęciach. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do sałatek lub kanapek. Poznaj przepis na kotlety z tuńczyka.

Chrupiące kotlety z tuńczyka i sera z guacamole - krok 1

W misce rozgnieć odsączonego tuńczyka widelcem, aby uzyskać drobne kawałki.

Dodaj starty ser, jajko, posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj wszystkie składniki, aż będą dobrze połączone. Dopraw mieszankę solą i pieprzem do smaku.

Chrupiące kotlety z tuńczyka i sera z guacamole - krok 2

Uformuj z masy kotleciki o dowolnym rozmiarze. Możesz formować kulki i delikatnie je spłaszczać lub kształtować kotleciki w kształcie placków. 

Ułóż je na posmarowanej olejem blaszce. Włącz piekarnik na 200 stopni, użyj funkcji AirFry, piecz 10–12 minut.

Chrupiące kotlety z tuńczyka i sera z guacamole - krok 3

Pomidora drobno posiekaj. Awokado rozdrobnij widelcem, dodaj posiekanego pomidora, sok z połowy limonki, kolendrę oraz sól, wymieszaj razem.

Kotlety z tuńczyka podawaj razem z guacamole.

Bosch do kuchni