Chrupiące kotlety z tuńczyka i sera z guacamole
10 porcje
30 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Chrupiące kotlety z tuńczyka i sera z guacamole
Chrupiące kotlety z tuńczyka i sera z guacamole
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W misce rozgnieć odsączonego tuńczyka widelcem, aby uzyskać drobne kawałki.
Dodaj starty ser, jajko, posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj wszystkie składniki, aż będą dobrze połączone. Dopraw mieszankę solą i pieprzem do smaku.
Uformuj z masy kotleciki o dowolnym rozmiarze. Możesz formować kulki i delikatnie je spłaszczać lub kształtować kotleciki w kształcie placków.
Ułóż je na posmarowanej olejem blaszce. Włącz piekarnik na 200 stopni, użyj funkcji AirFry, piecz 10–12 minut.
Pomidora drobno posiekaj. Awokado rozdrobnij widelcem, dodaj posiekanego pomidora, sok z połowy limonki, kolendrę oraz sól, wymieszaj razem.
Kotlety z tuńczyka podawaj razem z guacamole.
Komentarze