Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sajgonki dla wegetarian, ale zamiast makaronu będzie ryż..

Składniki

1 szklanka kasza pęczak
0,5 l woda
1 łyżka sól
250 g pieczarki
3 szt. ogórek konserwowy
0,5 szt. papryka konserwowa
1 szt. por
1 szt. ząbek czosnku
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 łyżka mieszanka przypraw suszone pomidory, czosnek niedźwiedzi, czarnuszka
1 szt. gałązka bazyli
1 szczypta chili
12 szt. papier ryżowy
.0,5 szklanka oliwa
1 łyżka masło naturalne lub roslinne

Opis wykonania

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie 15 minut studzimy. Pieczarki czyścimy kroimy na mniejsze kawałki i dusimy na maśle. Dodajemy pokrojonego pora, paprykę i ogórki. Wszystko dusimy około 5 minut. Do miski przesypujemy kaszę pęczak i resztę składników z patelni, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Papier ryżowy moczymy w wodzie, układamy na nim farsz i zawijamy jak krokiety. Smażymy na głębokim oleju do uzyskania rumianego koloru. Podajemy ciepłe posypane żółtym serem i natka pietruszki z sosem pomidorowym lub z sosem chrzanowym. Sos chrzanowy: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 łyżeczki startego żółtego sera 2 łyżeczki świeżego startego chrzanu.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych