Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sajgonki z kaszą pęczak

Opis wykonania

Sajgonki dla wegetarian, ale zamiast makaronu będzie ryż..

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie 15 minut studzimy. Pieczarki czyścimy kroimy na mniejsze kawałki i dusimy na maśle. Dodajemy pokrojonego pora, paprykę i ogórki. Wszystko dusimy około 5 minut.
Do miski przesypujemy kaszę pęczak i resztę składników z patelni, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
Papier ryżowy moczymy w wodzie, układamy na nim farsz i zawijamy jak krokiety.
Smażymy na głębokim oleju do uzyskania rumianego koloru.
Podajemy ciepłe posypane żółtym serem i natka pietruszki z sosem pomidorowym lub z sosem chrzanowym.

Sos chrzanowy:
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
2 łyżeczki startego żółtego sera
2 łyżeczki świeżego startego chrzanu.