Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

3 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tost z dżemem to dość oczywiste połączenie, dlatego warto złamać śniadaniowy schemat i dodać... jajka!

Składniki

2 szt. pieczywo tostowe
4 łyżka dżem z czarnej porzeczki
1 szt. jajko
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Jajko ugotuj na miękko (ok. 4 minut). Ostudź w zimnej wodzie na tyle, żeby nie parzyć palców w trakcie zdejmowania skorupki. Na opieczonym toście rozsmaruj 2 łyżki dżemu (tę ilość można zmodyfikować wg. upodobań). Na wierzchu ułóż przekrojone na pół jajko. Oprósz pieprzem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Nie podeszło mi połączenie jajka z dżemem