Tosty z jajkiem i dżemem
4 porcje
Średnie
4 (Ilość ocen: 2)
Tost z dżemem to dość oczywiste połączenie, dlatego warto złamać śniadaniowy schemat i dodać... jajka!
Składniki
2 szt. pieczywo tostowe
4 łyżka dżem z czarnej porzeczki
1 szt. jajko
1 szczypta pieprz
Tosty z jajkiem i dżemem
Tosty z jajkiem i dżemem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajko ugotuj na miękko (ok. 4 minut). Ostudź w zimnej wodzie na tyle, żeby nie parzyć palców w trakcie zdejmowania skorupki. Na opieczonym toście rozsmaruj 2 łyżki dżemu (tę ilość można zmodyfikować wg. upodobań). Na wierzchu ułóż przekrojone na pół jajko. Oprósz pieprzem.
Komentarze