Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

4 (Liczba ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tost z dżemem to dość oczywiste połączenie, dlatego warto złamać śniadaniowy schemat i dodać... jajka!

Składniki

2 szt. pieczywo tostowe
4 łyżka dżem z czarnej porzeczki
1 szt. jajko
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Jajko ugotuj na miękko (ok. 4 minut). Ostudź w zimnej wodzie na tyle, żeby nie parzyć palców w trakcie zdejmowania skorupki. Na opieczonym toście rozsmaruj 2 łyżki dżemu (tę ilość można zmodyfikować wg. upodobań). Na wierzchu ułóż przekrojone na pół jajko. Oprósz pieprzem.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Liczba ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Nie podeszło mi połączenie jajka z dżemem
Radosław
Ciekawe połączenie smakowe
Radosław
Nie mój klimat ale spróbować można :)