chustka makaronowa z warzywami i grzybkami enyoki
1 porcje
10 min
Łatwe
takie niby nic, a ile rozkoszy dla podniebienia <3 :D
Składniki
100 g semolina
50 g mąka typ 450
1/2 szt. jajo
1 łyżeczka oliwa z oliwek
1 szczypta sól
1,5 l woda do gotowania makaronu
50 g papryka, cukinia, pieczarka po
5 g sezam
20 g grzyby enyoki
20 g masło
20 g ser żółty
1 g bazylia 3 listki
1 szczypta sól, pieprz, chili po
4 łyżka pulpa pomidorowa
30 g fasola czerwona
chustka makaronowa z warzywami i grzybkami enyoki
chustka makaronowa z warzywami i grzybkami enyoki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
z semoliny, mąki,jajka, oliwy z oliwek i szczypty soli zagnieść ciasto na makaron.rozwałkować na ok 1mm, wyciąć prostokąt o wymiarach 10x20 cm.
wrzucić na gotującą i osoloną wodę , gotować ok. 1 min i odcedzić.
Na rozgrzany olej wrzucić pokrojone w kostkę cukinię paprykę i pieczarkę, podsmażyć. dodać fasolę i chili oraz pulpę pomidorową i dalej podsmażać. doprawić solą i pieprzem. Na maśle przesmażyć grzybki enyioki.
Na talerz wyłożyć chustkę makaronową. na jej połowę wyłożyć podsmażone warzywa i złożyć - przykryć warzywa. posypać tartym serem i zapiec. wyłożyć grzybki i bazylię.
Komentarze