Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

chustka makaronowa z warzywami i grzybkami enyoki

chustka makaronowa z warzywami i  grzybkami enyoki
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
takie niby nic, a ile rozkoszy dla podniebienia <3 :D

Składniki

100 g semolina
50 g mąka typ 450
1/2 szt. jajo
1 łyżeczka oliwa z oliwek
1 szczypta sól
1,5 l woda do gotowania makaronu
50 g papryka, cukinia, pieczarka po
5 g sezam
20 g grzyby enyoki
20 g masło
20 g ser żółty
1 g bazylia 3 listki
1 szczypta sól, pieprz, chili po
4 łyżka pulpa pomidorowa
30 g fasola czerwona

Opis wykonania

z semoliny, mąki,jajka, oliwy z oliwek i szczypty soli zagnieść ciasto na makaron.rozwałkować na ok 1mm, wyciąć prostokąt o wymiarach 10x20 cm. wrzucić na gotującą i osoloną wodę , gotować ok. 1 min i odcedzić. Na rozgrzany olej wrzucić pokrojone w kostkę cukinię paprykę i pieczarkę, podsmażyć. dodać fasolę i chili oraz pulpę pomidorową i dalej podsmażać. doprawić solą i pieprzem. Na maśle przesmażyć grzybki enyioki. Na talerz wyłożyć chustkę makaronową. na jej połowę wyłożyć podsmażone warzywa i złożyć - przykryć warzywa. posypać tartym serem i zapiec. wyłożyć grzybki i bazylię.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych