Chutney ze śliwek
4 porcje
50 min
Łatwe
Składniki
Chutney ze śliwek
Chutney ze śliwek
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Śliwki umyj, osusz, przekrój na połówki i usuń pestki.
Owoce umieść w garnku o grubym dnie. Dodaj 2 łyżki wody. Garnek przykryj pokrywką. Śliwki duś pod przykryciem na małej mocy płyty grzewczej przez ok. 20–30 minut, aż puszczą sok.
Dodaj, drobno pokrojoną czerwoną cebulę, brązowy cukier, wino i przyprawy.
Dokładnie wymieszaj.
Porada
Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!
Gotuj na małej mocy płyty, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, a całość zgęstnieje.
Komentarze