Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Chutney ze śliwek świetnie komponuje się z wędlinami, różnymi odmianami sera, pieczonymi mięsami i pasztetami. Doskonale podkręci smak zwykłych kanapek.

Składniki

500 g - śliwek
125 ml - czerwonego wina
1 szt. - czerwonej cebuli
3 łyżki - brązowego cukru
0,5 łyżeczki - imbiru
- sól do smaku

Opis wykonania

1

Śliwki umyj, osusz, przekrój na połówki i usuń pestki.

Owoce umieść w garnku o grubym dnie. Dodaj 2 łyżki wody. Garnek przykryj pokrywką. Śliwki duś pod przykryciem na małej mocy płyty grzewczej przez ok. 20–30 minut, aż puszczą sok.

2

Dodaj, drobno pokrojoną czerwoną cebulę, brązowy cukier, wino i przyprawy.

Dokładnie wymieszaj.

Porada

Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!



Bosh Logo
Bosh
3

Gotuj na małej mocy płyty, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, a całość zgęstnieje.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
fiziowaaa
Chutney wychodzi rewelacyjne!

Powiązane przepisy