Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciastko twarogowo-olejowe z masą twarogową z dodatkiem rodzynek oraz brzoskwiniami.

Składniki

125 g mąka pszenna
1 łyżeczka proszek do pieczenia
150 g chudy twaróg
2 łyżka chude mleko
1,5 łyżka olej
30 g cukier
0,5 łyżeczka skórka cytryny
1 szt. jajko
20 g rodzynki
3 łyżka sok brzoskwiniowy
240 g brzoskwinie z puszki

Opis wykonania

Brzoskwinie z puszki osączyć na sicie. Rodzynki wymieszać z 2 łyżkami soku brzoskwiniowego i odstawić. Zagnieść ciasto: do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, 75 g twarogu, mleko, olej, 20 g cukru i startą skórkę cytrynową. Urobić ciasto i podzielić je na 5 części. Rozwałkować je na podłużne placki z lekko podniesionymi bokami. Krem twarogowy: jajko ubić z 10 g cukru na puszysty krem, dodać rodzynki i łyżkę soku brzoskwiniowego. Masę wyłożyć na placki. Po środku umieścić połówki brzoskwiń. Ciastka piec w piekarniku w temperaturze 180 C przez 15-20 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych