Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciastka twarogowe z brzoskwiniami

Opis wykonania

Ciastko twarogowo-olejowe z masą twarogową z dodatkiem rodzynek oraz brzoskwiniami.

Brzoskwinie z puszki osączyć na sicie. Rodzynki wymieszać z 2 łyżkami soku brzoskwiniowego i odstawić. Zagnieść ciasto: do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, 75 g twarogu, mleko, olej, 20 g cukru i startą skórkę cytrynową. Urobić ciasto i podzielić je na 5 części. Rozwałkować je na podłużne placki z lekko podniesionymi bokami. Krem twarogowy: jajko ubić z 10 g cukru na puszysty krem, dodać rodzynki i łyżkę soku brzoskwiniowego. Masę wyłożyć na placki. Po środku umieścić połówki brzoskwiń. Ciastka piec w piekarniku w temperaturze 180 C przez 15-20 minut.