Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Ciasto bananowe z mlekiem kokosowym i chia

Ciasto bananowe z mlekiem kokosowym i chia
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciasto bananowe z mlekiem kokosowym i nasionami chia oblane gorzką czekoladą. Deser z nasionami chia nie musi być nudny, wykorzystaj je w pysznym cieście bananowym!

Składniki

400 g mleko kokosowe
4 łyżka nasiona chia
2 łyżka syrop klonowy
0,5 szt. laska wanilii
1 szklanka mąka pełnoziarnista
1 szklanka zblendowane banany
1 łyżeczka cynamon
1 łyżeczka proszek do pieczenia
0,5 łyżeczka olejek waniliowy
1/4 szklanka woda
100 g gorzka czekolada
12 szt. maliny

Opis wykonania

MASA: puszkę mleka kokosowego, nasiona chia, syrop klonowy i nasionka z połowy laski wanilii mieszamy ze sobą, Całość wykładamy do szklanek i w takiej postaci chłodzimy całą noc CIASTO; Wszystkie składniki na ciasto miksujemy i przelewamy do tortownicy, która spód ma wyłożony papierem do pieczenia, a boki posmarowane olejem kokosowym. Pieczemy w 200 C przez około 40 minut. Gdy ciasto ostygnie, oblewamy stopioną w rondelku gorzką czekoladą, dekorujemy malinami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych