Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Ciasto szpinakowe przełożone kremem z truskawkami

Ciasto szpinakowe przełożone kremem z truskawkami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wilgotne i zaskakujące swoim smakiem ciasto ze szpinakiem - czyli sposób jak przemycić szpinak do diety :)

Składniki

3 szt. jajka
2 szklanka mąka
400 g szpinak mrożony
350 g cukier
330 ml olej
3 łyżeczka proszek do pieczenia
400 ml śmietanka 36%
1 garść Truskawki lub inne owoce
4 łyżka cukier puder

Opis wykonania

1.Jajka ubijamy z cukrem 2.Dodajemy olej i ciągle mieszamy 3.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,przesiewamy i miksujemy z masą 4.Szpinak po rozmrożeniu blendujemy i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając 5.Ciasto po przelaniu do okrągłego rantu pieczemy w 180*C około godziny 6.Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i delikatnie mieszamy z pokrojonymi truskawkami 7.Wystudzone ciasto kroimy na pół 8.Na dolną warstwę wykładamy krem 9.Górną warstwę kruszymy i przykrywamy wcześniej rozsmarowany krem 10.Zdobimy owocami
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Po długim czasie namysłu w końcu zdecydowałem się zrobić to ciasto. Przepyszne!
Bacardi
Pyszne, wilgotne udało się bez zakalca :)