Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciasto szpinakowe przełożone kremem z truskawkami

Opis wykonania

Wilgotne i zaskakujące swoim smakiem ciasto ze szpinakiem - czyli sposób jak przemycić szpinak do diety :)

1.Jajka ubijamy z cukrem
2.Dodajemy olej i ciągle mieszamy
3.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,przesiewamy i miksujemy z masą
4.Szpinak po rozmrożeniu blendujemy i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając
5.Ciasto po przelaniu do okrągłego rantu pieczemy w 180*C około godziny
6.Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i delikatnie mieszamy z pokrojonymi truskawkami
7.Wystudzone ciasto kroimy na pół
8.Na dolną warstwę wykładamy krem
9.Górną warstwę kruszymy i przykrywamy wcześniej rozsmarowany krem
10.Zdobimy owocami