Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciasto szpinakowe przełożone kremem z truskawkami

Opis wykonania

Wilgotne i zaskakujące swoim smakiem ciasto ze szpinakiem - czyli sposób jak przemycić szpinak do diety :)

1.Jajka ubijamy z cukrem 2.Dodajemy olej i ciągle mieszamy 3.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,przesiewamy i miksujemy z masą 4.Szpinak po rozmrożeniu blendujemy i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając 5.Ciasto po przelaniu do okrągłego rantu pieczemy w 180*C około godziny 6.Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i delikatnie mieszamy z pokrojonymi truskawkami 7.Wystudzone ciasto kroimy na pół 8.Na dolną warstwę wykładamy krem 9.Górną warstwę kruszymy i przykrywamy wcześniej rozsmarowany krem 10.Zdobimy owocami