Ciasto szpinakowe przełożone kremem z truskawkami
4 porcje
Średnie
Wilgotne i zaskakujące swoim smakiem ciasto ze szpinakiem - czyli sposób jak przemycić szpinak do diety :)
Składniki
3 szt. jajka
2 szklanka mąka
400 g szpinak mrożony
350 g cukier
330 ml olej
3 łyżeczka proszek do pieczenia
400 ml śmietanka 36%
1 garść Truskawki lub inne owoce
4 łyżka cukier puder
Ciasto szpinakowe przełożone kremem z truskawkami
Ciasto szpinakowe przełożone kremem z truskawkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1.Jajka ubijamy z cukrem
2.Dodajemy olej i ciągle mieszamy
3.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,przesiewamy i miksujemy z masą
4.Szpinak po rozmrożeniu blendujemy i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając
5.Ciasto po przelaniu do okrągłego rantu pieczemy w 180*C około godziny
6.Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i delikatnie mieszamy z pokrojonymi truskawkami
7.Wystudzone ciasto kroimy na pół
8.Na dolną warstwę wykładamy krem
9.Górną warstwę kruszymy i przykrywamy wcześniej rozsmarowany krem
10.Zdobimy owocami
Komentarze