


Comber z wywarze z dziczyzny i sosie koniakowym, z pieczarkami.
Rozgrzać komorę gotowania i podgrzać półmisek. Comber przyprawić solą oraz pieprzem i obsmażyć przez 5 minut w maśle. Natychmiast wyłożyć na podgrzany półmisek i powoli dogotować według przepisu w rozgrzanej komorze gotowania. Na sos obrać i drobno posiekać szalotki. Poddusić na jasnożółty kolor w sosie z pieczenia. Podlać wywarem z dziczyzny i koniakiem, a następnie je nieco wygotować.
Dodać śmietanę i gotować sos tak długo, aż zgęstnieje. Doprawić solą, cynamonem, imbirem i sokiem z cytryny, a także koniakiem według upodobania. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Masło rozgrzać na patelni i poddusić grzyby przez 2-3 minuty. Comber pokroić w plastry o grubości 0,5 cm, przygotować na podgrzanych talerzach. Polać sosem i podawać z grzybami.
Piekarnik parowy: powolne gotowanie w 80⁰C rozgrzanym piekarniku, filet: 25-30 minut.
Wskazówka: comber można zastąpić filetem z jelenia.