Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Conchiglioni z mięsem, szpinakiem i chilli w sosie pomidorowym z mozarellą

Conchiglioni z mięsem, szpinakiem i chilli w sosie pomidorowym z mozarellą
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Muszle makaronowe z pikantnym nadzieniem.

Składniki

20 szt. makaron Conchiglioni
35 dkg mięso mielone
2 garść szpinak
200 ml sos pomidorowy
2 szczypta pieprz, sól
2 szczypta oregano
1 szt. czosnek
1 szt. cebula
1 szt. papryczka chilli

Opis wykonania

Rozgrzej olej, podsmaż cebulę, dodaj papryczkę chilli oraz mięso mielone i sos pomidorowy. Po 7-10 minutach wszystko stanie się miękkie. Dopraw solą, pieprzem, oregano. Przełóż do miski. Na tej samej patelni zeszklij czosnek, dodaj świeży szpinak i podsmaż kilka minut. Dodaj mięso mielone z dodatkami. Ugotuj muszle al dente w osolonej wodzie. Wypełnij muszle nadzieniem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp startą mozarellą. Zapiekaj do 10 minut w temp. 180 stopni.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Bardzo proste a zarazem pyszne danie. W moim daniu podwójna dawka czosnku ;)