Conchiglioni z mięsem, szpinakiem i chilli w sosie pomidorowym z mozarellą
2 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Muszle makaronowe z pikantnym nadzieniem.
Składniki
20 szt. makaron Conchiglioni
35 dkg mięso mielone
2 garść szpinak
200 ml sos pomidorowy
2 szczypta pieprz, sól
2 szczypta oregano
1 szt. czosnek
1 szt. cebula
1 szt. papryczka chilli
Conchiglioni z mięsem, szpinakiem i chilli w sosie pomidorowym z mozarellą
Conchiglioni z mięsem, szpinakiem i chilli w sosie pomidorowym z mozarellą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rozgrzej olej, podsmaż cebulę, dodaj papryczkę chilli oraz mięso mielone i sos pomidorowy. Po 7-10 minutach wszystko stanie się miękkie. Dopraw solą, pieprzem, oregano. Przełóż do miski. Na tej samej patelni zeszklij czosnek, dodaj świeży szpinak i podsmaż kilka minut. Dodaj mięso mielone z dodatkami. Ugotuj muszle al dente w osolonej wodzie. Wypełnij muszle nadzieniem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp startą mozarellą. Zapiekaj do 10 minut w temp. 180 stopni.
Komentarze