Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Conchiglioni żytnie faszerowane brokułami i trzema serami z pieczonym serem feta i jarmużem na sosie jarmużowym

Conchiglioni żytnie faszerowane brokułami i trzema serami z pieczonym serem feta i jarmużem na sosie jarmużowym
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
zdrowo, smacznie, efektownie ;)

Składniki

3 szt. conchiglioni żytnie
30 g brokuł
10 g mozarella
10 g ser z niebieską pleśnią
10+30 g ser typu feta
5 g mąka
10 g jajko
10 g bułka tarta
olej do smażenia
1 szczypta cukier
1 szczypta sól,
1 szczypta pieprz
30 g jarmuż do sosu
10 g jarmuż do smażenia
40 g śmietana 18% uht
10 ml białe wino
1 łyżeczka sok z limonki
1 łyżka masło

Opis wykonania

ugotować muszle w osolonej wodzie. ugotować brokuły w osolonej wodzie ze szczyptą cukru i wystudzić. wystudzone brokuły wymieszać z serem pleśniowym, startą mozarellą i serem typu feta. Resztę fety pokroić w grubą kostkę , zpanierować i osmażyć w głębokim oleju. jarmuż wrzucić na rozgrzany tłuszcz na około 15 sekund, osuszyć na ręczniku papierowym, osolić. na patelni rozgrzać masło dodać pozostały jarmuż przesmażyć, dodając sól, szczyptę cukru i sok z limonki, dodać śmietanę i zredukować. na koniec smażenia dodać wino. Zblendować " cudownym ,wygranym" :P blenderem i gotowe. można serwować na talerz
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych