Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Radykalnie rozprawiamy się z cukinią. Od miąszu..aż po samą skórkę. Tym razem przybierze postać zupy kremu z grzankami z razowego chlebka

Składniki

1 szt. cukinia
500 ml bulion warzywny
2 łyżka olej kokosowy
serek topiony (naturalny)
2 szczypta sól
2 szczypta pieprz
1 szczypta tymianek

Opis wykonania

1. Ostrożnie obieramy cukinię ze skórki. Otrzymane obierki kroimy na długie nitki, tak aby imitowały makaron. 2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju kokosowego i dosłownie chwilę podsmażamy na niej skórki. Doprawiamy solą i pieprzem. 3. W garnku rozgrzewamy pozostały olej i szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy miąsz z cukinii także pokrojony w kostkę i jeszcze chwilę podsmażamy. 4. Dolewamy bulion i gotujemy ok 20 minut. 5. Do wywaru dodajemy serek topiony i wszystko blendujem na gładką zupę. Doprawiamy solą i pieprzem. 6. Podajemy z makaronem z cukiniowe skórki i grzankami z chleba razowego. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych