Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Cukiniowe no mercy!

Opis wykonania

Radykalnie rozprawiamy się z cukinią. Od miąszu..aż po samą skórkę. Tym razem przybierze postać zupy kremu z grzankami z razowego chlebka

1. Ostrożnie obieramy cukinię ze skórki. Otrzymane obierki kroimy na długie nitki, tak aby imitowały makaron. 2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju kokosowego i dosłownie chwilę podsmażamy na niej skórki. Doprawiamy solą i pieprzem. 3. W garnku rozgrzewamy pozostały olej i szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy miąsz z cukinii także pokrojony w kostkę i jeszcze chwilę podsmażamy. 4. Dolewamy bulion i gotujemy ok 20 minut. 5. Do wywaru dodajemy serek topiony i wszystko blendujem na gładką zupę. Doprawiamy solą i pieprzem. 6. Podajemy z makaronem z cukiniowe skórki i grzankami z chleba razowego. Smacznego!