Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Czekoladowa lawa

Opis wykonania

Intensywnie czekoladowa z jeszcze bardziej czekoladowym wnętrzem. Wypływająca ze środka babeczki czekoladowa lawa zachwci wszystkich, niezależnie od wieku. Deser idealny.

Czekoladowa lawa - krok 1

Przygotowanie:

Czekoladę z masłem roztop w kąpieli wodnej, pozostaw do wystygnięcia.

Jaja i żółtka utrzyj w robocie kuchennym z cukrem pudrem do momentu kiedy zaczną być białe, dodaj mąką i oraz czekoladę roztopioną z masłem. Całość dobrze wymieszaj.

Czekoladowa lawa - krok 2

Ciasto przełóż do wysmarowanych masłem foremek, piecz w nagrzanym piekarniku ok. 8–10 minut w temperaturze 170 stopni.

Czekoladowa lawa - krok 3

Ciastka wyjmij z foremek, udekoruj świeżymi truskawkami lub malinami i listkami mięty.

Bosch do kuchni