Czekoladowa lawa
![Czekoladowa lawa](https://akademiasmaku.pl/storage/8015/conversions/czekoladowa-lawa-5208-single.webp)
8 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Czekoladowa lawa
Czekoladowa lawa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10564/conversions/zAP5XFRezCBUS8-thumb.webp)
Przygotowanie:
Czekoladę z masłem roztop w kąpieli wodnej, pozostaw do wystygnięcia.
Jaja i żółtka utrzyj w robocie kuchennym z cukrem pudrem do momentu kiedy zaczną być białe, dodaj mąką i oraz czekoladę roztopioną z masłem. Całość dobrze wymieszaj.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10565/conversions/KCzvuLnux9JsZX-thumb.webp)
Ciasto przełóż do wysmarowanych masłem foremek, piecz w nagrzanym piekarniku ok. 8–10 minut w temperaturze 170 stopni.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10566/conversions/kyJ6cxMIhDbPij-thumb.webp)
Ciastka wyjmij z foremek, udekoruj świeżymi truskawkami lub malinami i listkami mięty.
Komentarze