Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Ciasto z kaszy gryczanej na czekoladowo

Czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne, a przede wszystkim zdrowe ciasto.

Składniki

200 g kasza gryczana
1/2 łyżeczka sól
100 g czekolada gorzka
2 łyżka jogurt naturalny
3 łyżka miód
1 łyżka kakao
2 szt. jajka
1/2 szklanka płatki jaglane

Opis wykonania

Kaszę zagotować w wodzie z dodatkiem soli do miękkości, ostudzić. Czekoladę rozpuścić i dodać do kaszy. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, Żółtka dodać do kaszy. Do kaszy dodać również kakao, płatki jaglane, jogurt, miód i cynamon. Całość dokładnie wymieszać i rozdrobnić blenderem. Na koniec dodać pianę z białek, wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych