Ciasto z kaszy gryczanej na czekoladowo
 
                                            8 porcji
15 min
Łatwe
Składniki
Czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej
Czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę zagotować w wodzie z dodatkiem soli do miękkości, ostudzić. Czekoladę rozpuścić i dodać do kaszy. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, Żółtka dodać do kaszy. Do kaszy dodać również kakao, płatki jaglane, jogurt, miód i cynamon. Całość dokładnie wymieszać i rozdrobnić blenderem. Na koniec dodać pianę z białek, wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
                     
     
     
                     
        -thumb.webp) 
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze