


Pomarańcza i Czekolada to Wykwintny duet! Ciasto z nutką Prawdziwego Kakao z orzeźwiającym musem z pomarańczy i dodatkiem słodkiego miodu.
W pierwszej kolejności wykonuję farsz. Ser biały wrzucam do minimalaksera,wrzucam pól obranej pomarańczy i łyżkę miodu. Blenduję na gładko. Skórkę pozostawiam do starcia na koniec. Wyrabiam ciasto: 250 g mąki mieszam z oliwą z oliwek,wodą oraz szczyptą soli i 100 g kakao. Gotowe ciasto kładę na omączony blat i wałkuję na cienki okrąg. Szklanką wykrawam krążki. Na każdy krążek kładę łyżeczkę musu pomarańczowego i sklejam ze sobą brzegi. W garnku zagotowuję wodę z odrobiną soli himalajskiej. Kolejno wrzucam pierogi do wrzątku i gotuję ok. 3-5 min. ( do wypłynięcia pierożków na brzeg). Gorące pierogi podaję z owocem granatu,liśćmi mięty,startą na świeżo skórką z pomarańczy oraz skrapiam połową łyżeczki miodu gryczanego.