Czekoladowe pierogi z kremem
4 porcje
60 min
Średnie
Niecodzienne pierogi pachnące czekoladą. Kremowa kasza manna stanowi delikatne nadzienie a truskawkowy sos i maliny dopełniają gamę smaków.
Składniki
150 g mąka pszenna
kilka łyżka gorąca woda
2 łyżeczka kakao
5 łyżeczka kasza manna
300 ml mleko
100 g serek homogenizowany naturalny
kilka łyżeczka roztopiona gorzka czekolada
2 szczypta sól
kilka szt. maliny
250 g truskawki
kilka łyżeczka cukier puder
5 łyżeczka cukier
Czekoladowe pierogi z kremem
Czekoladowe pierogi z kremem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Gotujemy mleko z 3 łyżeczkami cukru, wsypujemy stopniowo kaszę i energicznie mieszamy.Studzimy i blendujemy z serkiem, wstawiamy do zamrażarki aby mocno zastygło. Mieszamy mąkę z kakao i dodając stopniowo wrzątek zagniatamy elastyczne ciasto.Wycinamy kółka i lepimy pierożki z zastygniętym kremem.Gotujemy w lekko osolonym wrzątku.Truskawki blendujemy z 3 łyżeczkami cukru. Pierogi podajemy na talerzu udekorowanym czekoladą, malinami i cukrem pudrem polane sosem.
Komentarze