Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Czerwone pesto z suszonych pomidorów, parmezanu, czosnku i bazylii to aromatyczny włoski sos. Doskonale sprawdza się jako dodatek do makaronów i pieczywa. Pesto jest pyszne i proste w przygotowaniu.

Składniki

500 g - suszonych pomidorów w zalewie
70 ml - oliwy z oliwek
50 g - parmezanu
4 łyżki - ziaren słonecznika (prażonych)
1 garść - bazylii (liście)
- sól, pieprz do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
536 kcal
Tłuszcz
43.3 g
Węglowodany
30.8 g
Błonnik
14.3 g
Białko
8.2 g
Sól
1.3 g

Opis wykonania

1

W pojemniku blendera umieść suszone pomidory, czosnek, parmezan i bazylię.

2

Dodaj podprażony słonecznik i przyprawy. Zmiksuj składniki.

Porada

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.



Bosh Logo
Bosh
3

Stopniowo dodawaj oliwę i miksuj do uzyskania odpowiedniej konsystencji pesto.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Babeczka
Bardzo się sprawdza do szybkiego makaronu
fiziowaaa
U mnie od razu podane z makaronem