Deser z jagodami i mascarpone
![Deser z jagodami i mascarpone](https://akademiasmaku.pl/storage/7342/conversions/deser-z-jagodami-i-mascarpone-4510-single.webp)
4 porcje
20 min
Łatwe
Składniki
Deser z jagodami i mascarpone
Deser z jagodami i mascarpone
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8710/conversions/BpiDl4BVLy0wss-thumb.webp)
Serek mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem. Śmietankę ubij na sztywno, a następnie dodawaj powoli do mascarpone, miksując na wolnych obrotach robota kuchennego, aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8711/conversions/VhqbCVnnIMnUE7-thumb.webp)
Herbatniki zmiksuj w blenderze na mniejsze kawałki.
Jagody umyj i usuń szypułki.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/8712/conversions/W6mhV3YL57dcIb-thumb.webp)
W szklanym naczyniu ułóż warstwami – pokruszone herbatniki, jagody i masę z serka mascarpone. Warstwy powtórz. Na wierzchu połóż listki świeżej mięty.
Komentarze