Deser z jagodami i mascarpone
4 porcje
20 min
Łatwe
Składniki
Deser z jagodami i mascarpone
Deser z jagodami i mascarpone
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Serek mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem. Śmietankę ubij na sztywno, a następnie dodawaj powoli do mascarpone, miksując na wolnych obrotach robota kuchennego, aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
Herbatniki zmiksuj w blenderze na mniejsze kawałki.
Jagody umyj i usuń szypułki.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
W szklanym naczyniu ułóż warstwami – pokruszone herbatniki, jagody i masę z serka mascarpone. Warstwy powtórz. Na wierzchu połóż listki świeżej mięty.
Komentarze