Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Kremowa masa z serka mascarpone a do tego duża ilość sezonowych smakołyków. Tym razem stawiam na leśne jagody.

Składniki

200 ml śmietanki 30%
250 g serka mascarpone
200 g jagód
100 g herbatników
1 łyżka cukru pudru
Listki mięty

Opis wykonania

1

Serek mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem. Śmietankę ubij na sztywno, a następnie dodawaj powoli do mascarpone, miksując na wolnych obrotach robota kuchennego, aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.

2

Herbatniki zmiksuj w blenderze na mniejsze kawałki.

Jagody umyj i usuń szypułki.

Porada

Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.



Bosh Logo
Bosh
4

W szklanym naczyniu ułóż warstwami – pokruszone herbatniki, jagody i masę z serka mascarpone. Warstwy powtórz. Na wierzchu połóż listki świeżej mięty.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
U mnie w wersji XXL i ciastaki oreo na górze. Jeśli używamy mascarpone śmietana koniecznie 30%. Jagody fajnie przełamały słodycz