Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Doskonała zarówno na śniadanie jak i posiłek w pracy.

Składniki

300 g płatków owsianych górskich
50 g orzechów włoskich
50 g migdałów
3 łyżka ekspandowanego żyta
2 łyżka wiórków kokosowych
2 łyżka siemienia lnianego
1 łyżka słonecznika
1 łyżka pestek dyni
1 szt. dojrzały banan
4 łyżka oleju
2 łyżka miodu

Opis wykonania

Banana zmiksuj blenderem. Orzechy posiekaj na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w dużej misce.

Następnie wyłóż na blaszkę posmarowaną olejem lub wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz 20-30 minut w 160 °C, aż będzie rumiana.

Granolę należy mieszać co ok. 5 minut w piekarniku. Zbyt mocno przypieczona granola będzie gorzka. Możesz dodać do niej również cynamon, kardamon, wanilię lub kakao.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Często sama robię granole i polecam często zalewam trochę sokiem jabłkowym dla słodyczy i innego smaku
Lalaxo
Bardzo dobra na szybkie śniadanie