Dorada z pieczonymi warzywami
2 porcje
60 min
Łatwe
Moja propozycja pełnowartościowego fit obiadu
Składniki
2 szt. dorada (lub inna ryba)
1 szt. pomarańcza
4 szt. ziemniaki
1 szt. warzywa ( mogą być gotowe mrożone mieszanki)
1 szt. czosnek, cebula
1 garść świeże zioła (np. tymianek rozmaryn)
1 łyżka oliwa z oliwek
Dorada z pieczonymi warzywami
Dorada z pieczonymi warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
rybę nacinamy i faszerujemy plastrami pomarańczy i ziołami. Doprawiamy solą i pieprzem. Układamy na blachę. Ziemniaki podgotowujemy 10 min. Kroimy na ósemki. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami, układamy na blachę. Warzywa kroimy i doprawiamy i układamy obok ryby i ziemniaków. Całość spryskujemy niewielką ilością oliwy z oliwek. Pieczemy w temperaturze 180 st. przez około 30-40 min.
Komentarze