Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Moja propozycja pełnowartościowego fit obiadu

Składniki

2 szt. dorada (lub inna ryba)
1 szt. pomarańcza
4 szt. ziemniaki
1 szt. warzywa ( mogą być gotowe mrożone mieszanki)
1 szt. czosnek, cebula
1 garść świeże zioła (np. tymianek rozmaryn)
1 łyżka oliwa z oliwek

Opis wykonania

rybę nacinamy i faszerujemy plastrami pomarańczy i ziołami. Doprawiamy solą i pieprzem. Układamy na blachę. Ziemniaki podgotowujemy 10 min. Kroimy na ósemki. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami, układamy na blachę. Warzywa kroimy i doprawiamy i układamy obok ryby i ziemniaków. Całość spryskujemy niewielką ilością oliwy z oliwek. Pieczemy w temperaturze 180 st. przez około 30-40 min.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Ciekawy przepis
Radosław
Bardzo smacznie i zdrowo