Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Dorsz pieczony z pomarańczami i koprem włoskim

Dorsz pieczony z pomarańczami i koprem włoskim
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:

Składniki

400 g polędwicy z dorsza
1 szt. fenkułu
1 szt. pomarańczy
2 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka masła
do smaku sól

Opis wykonania

Krok 1

Dorsza umyj i osusz, podziel na 4 kawałki i lekko posól. Fenkuła pokrój w plastry. Pomarańczę obierz i pokrój w plastry.

Kawałki ryby, plastry fenkułu i pomarańczy umieść w worku i dodaj oliwę. Do marynowania użyj blendera z końcówką próżniową, całość marynuj min. 30 minut.

Krok 2

Do pieczenia użyj systemu PerfectChef z wykorzystaniem programu pieczenia ryby. Dzięki temu ryba będzie idealnie wypieczona, ale pozostanie soczysta.

Porada

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

I gotowe! Szybkie przygotowanie i niesamowity smak – połączenie dorsza z fenkułem i pomarańczami to świetny pomysł zawsze, kiedy mamy niewiele czasu, ale chcemy przygotować coś pysznego.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Pyszna rybka ☺️