Dorsz pieczony z pomarańczami i koprem włoskim
![Dorsz pieczony z pomarańczami i koprem włoskim](https://akademiasmaku.pl/storage/8003/conversions/dorsz-pieczony-z-pomaranczami-i-koprem-wloskim-5195-single.webp)
2 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Dorsz pieczony z pomarańczami i koprem włoskim
Dorsz pieczony z pomarańczami i koprem włoskim
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10528/conversions/o4oHDrGhQL6Bnb-thumb.webp)
Dorsza umyj i osusz, podziel na 4 kawałki i lekko posól. Fenkuła pokrój w plastry. Pomarańczę obierz i pokrój w plastry.
Kawałki ryby, plastry fenkułu i pomarańczy umieść w worku i dodaj oliwę. Do marynowania użyj blendera z końcówką próżniową, całość marynuj min. 30 minut.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10529/conversions/S4obna2C9hArgV-thumb.webp)
Do pieczenia użyj systemu PerfectChef z wykorzystaniem programu pieczenia ryby. Dzięki temu ryba będzie idealnie wypieczona, ale pozostanie soczysta.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10530/conversions/UuFzX5L3gVpbQS-thumb.webp)
I gotowe! Szybkie przygotowanie i niesamowity smak – połączenie dorsza z fenkułem i pomarańczami to świetny pomysł zawsze, kiedy mamy niewiele czasu, ale chcemy przygotować coś pysznego.
Komentarze