Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Dorsz z jarmużem

Dorsz z jarmużem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty i szybki obiad z rybą w roli głównej.

Składniki

2 szt. filety z dorsza atlantyckiego
3 garść liści jarmużu
100 g kaszy jęczmiennej
2-3 szt. plasterki masła
1 łyżka soku z cytryny
koperek, sól pieprz
1 łyżka sezamu

Opis wykonania

Ten obiad to uczta dla wszystkich zmysłów. Delikatne mięso ryby wręcz rozpływające się w ustach doskonale komponuje się z lekko chrupiącym jarmużem.

Opis wykonania

Filety skrop cytryną, dopraw koperkiem, solą i pieprzem, ułoż na wierzchu masło i piecz w piekarniku przez 15 minut. Kasze ugotuj na sypko. Jarmuż blanszuj przez około 2-3 minuty. Całość nałóż na talerz warstwami kasza – jarmuż – dorsz. Wierzch ryby posyp ziarnami sezamu.

TIP

Ziarna sezamu możesz zamienić na prażoną czarnuszkę, a liście jarmużu na szpinak.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych