Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Egzotyczna sałatka z dorsza (ceviche)

Opis wykonania

Ceviche z dorsza w wersji z egzotycznymi owocami. Można traktować ją jako alternatywę dla sałatki z owocami, chociaż główną rolę gra tu ryba. Spróbuj egzotycznych smaków!

1. Dorsza kroimy kostkę i zalewamy sokiem z limonek. Zostawiamy na 15 minut. Mięso powinno się ściąć pod wpływem kwasu.

2. Mango, awokado i pomidora pozbawiamy skórki, po czym kroimy w kostkę.

3. Papryczkę chili pozbawiamy gniazda nasiennego i również kroimy, ale tym razem bardzo drobno. 3. Wszystkie powyższe składniki mieszamy i doprawiamy solą morską.

4. Układamy na talerzu i dekorujemy jadalną częścią marakui.

GOTOWE !!! :)

Bosch do kuchni