Egzotyczna sałatka z dorsza (ceviche)
4 porcje
30 min
Łatwe
Ceviche z dorsza w wersji z egzotycznymi owocami. Można traktować ją jako alternatywę dla sałatki z owocami, chociaż główną rolę gra tu ryba. Spróbuj egzotycznych smaków!
Składniki
250 g Dorsz
2 szt. Limoki
1 szt. Mango
1 szt. Awokado
1 szt. Pomidor
1 szt. Chili
1 szczypta Sól morska
2 szt. Marakuja (dojrzała)
Egzotyczna sałatka z dorsza (ceviche)
Egzotyczna sałatka z dorsza (ceviche)
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Dorsza kroimy kostkę i zalewamy sokiem z limonek. Zostawiamy na 15 minut. Mięso powinno się ściąć pod wpływem kwasu.
2. Mango, awokado i pomidora pozbawiamy skórki, po czym kroimy w kostkę.
3. Papryczkę chili pozbawiamy gniazda nasiennego i również kroimy, ale tym razem bardzo drobno. 3. Wszystkie powyższe składniki mieszamy i doprawiamy solą morską.
4. Układamy na talerzu i dekorujemy jadalną częścią marakui.
GOTOWE !!! :)
Komentarze